HTML

Lifeblood

A blogom naplószerően mutatja be az életemet és a mindennapjaimat New Yorkban! :)

Friss topikok

  • Nooncsi: @VatoLoco: Köszünöm szépen! :D :D Igyekszem! Puszik és Rock n' Roll :) (2014.03.23. 14:12) Első nap a Kajmán-szigeteken
  • Nooncsi: AAAwww :) Te vagy az első kommentelőm! Puszik (2014.02.06. 18:55) Super Bowl hét

Címkék

2014.03.23. 04:39 Nooncsi

Második nap a Kajmán-szigeteken

A mai nap rendkívül kellemesen telt. Korán keltünk, de óriási meglepetés volt nekem, hogy Zsófi végig aludta az egész éjszakát, így nekünk is volt lehetőségünk kipihenni az utazás és az első nap "fáradalmait". A mai napot a tengerparton töltöttük. Délelőtt elindultunk és majdnem körbe kocsikáztunk az egész szigeten. (kb. 1 órát utaztunk) A táj leírhatatlanul gyönyörű, egyszerűen bármennyire is szeretném szavakkal nem lehet tökéletesen visszaadni ennyi szépséget. A tenger természetesen lélegzetelállító, de az egész környezet magával ragadott egy szempillantás alatt. A lakások nagyon aranyosak, kis alacsony kuckók, nem láttam nagy villákat vagy óriási puccparádét, minden olyan ízlésesen csinos és elegáns. Mondjuk mindenkinek más az ízlése, stílusa, talán sokatoknak nem tetszene. 

tipikus cayman house 1 rózsaszin.jpg

(Direkt ezt a rózsaszín házacskát választottam először, mert én imádom, de valószínűleg ez sokatoknak sok,amúgy meg szeretem kiakasztani a szuper ízlésemmel az emberiséget :))

cayman house nem rózsaszin.jpg

Szerintem az épületek gyönyörűek, szemét nincs sehol, és az itt élő emberek nagyon kedvesek. Chuck, akiről még nem meséltem nektek, megkérdezte tőlem, hogy milyen különbségek vannak Budapesthez képest. Nem tudom, hogy ki mit mondott volna, de azt hiszem nem lehet összehasonlítani a két helyet, mégha nem is Budapestet veszem alapul, hanem megpróbálom a Balaton partra képzelni magam, akkor is óriási különbségek vannak. Más környezet, más épületek, más értékek, más növények, más élőlények. Igazából annyi a hasonlóság, hogy itt is meg ott is élnek emberek. :) Nem is akarom tovább ragozni ezt a témát, mert még a végén valaki azt hiszi, hogy már nem szeretem Budapestet vagy Magyarországot.
Chuck egy csopasziv, rendkívül kedves férfi, aki a Jessica anyukájának a férje. Sok neve van, ő Papabear, Mr. Bender vagy csak Mr. B, aki minden percben azt mondja, hogy "good people"! Nagyon kedves, történelmet tanít az itteni gimnáziumban és mindenki imádja, igazából az egész sziget ismeri őt, nagyon közkedvelt.

SUNP0027.JPG

Az első utunk a Starfish pointhoz vezetett. Már alig vártam, hogy belecsobbanhassak a tengerbe, kicsit olyan érzésem volt a kocsiban. mint amikor a vonaton ülök a Balaton felé, sőt már látom a Balcsit a vonatról, de még utazok tovább 1 órát és mikor végre odaérek a célállomáshoz csak úgy futnék a víz felé. (és nemcsak azért mert 1000 fok volt a vonaton és mindenki izzadt, mint a ló, hanem azért is mert annyit bámultam a vizet, hogy más program szóba sem jöhet. Végre megérkeztünk, végre eljött az én időm és pont olyan volt, amilyennek elképzeltem, pontosabban sokkal szebb és jobb. Búvárkodtunk rengeteget, életemben először láttam és fogtam tengeri csillagot, óriási élmény volt. Kicsit mozgolódott is a kezemben, elég érdekes volt, először nem voltam biztos benne, hogy megakarom fogni, de egyáltalán nem volt kellemetlen, tulajdonképpen nem volt se nyálkás, se gusztustalan. Zsófi is megtapizott egyet-kettőt, nagyon sok volt a tengerben. Neki legalább annyira tetszett, mint nekem!! :) 

Miután kibúvárkodtuk magunkat, átmentünk arra a strandra, ahol a legtöbb turista megfordul, azon a strandon bármit csinálhat az ember, amihez csak kedve támad. Dzsetszkizni akarsz? Hajrá! Úszni? Hajóútra menni? Enni? Inni? Röpizni? Kajakozni? Kenuzni? Szörfözni? Hajrá!! Minden van, sőt még annál sokkal több is!! :) Megebédeltünk a strandon, ittam egy vodkás, smoothies álom koktélt, majd az egész délutánt úszással töltöttem. Az egyetlen dolog, ami miatt rávettem magam, hogy kijöjjek a tengerből az az volt, hogy éreztem, hogy elég rendesen leégtem. Éééss igen, igazam volt és jól éreztem. Remélem holnapra bebarnul, mondjuk én nem szoktam ilyen rák vörös lenni. :) :D 

Este még elmentünk a boltba, lefekvés és vacsi előtt, még kimentünk a medencébe úsztunk és frizbiztünk egy órát. Mindenki kifejezetten élvezi az eddig együtt töltött időt. Zsófit sosem láttam ennyit mosolyogni, sztem jót tesz neki, hogy több időt tölt anyuval és a mamival, ráadásul imádja a vizet. A mai nap legmókásabb eseménye az volt, amikor ebéd közben egy madár 1 másodperc alatt elcsent egy kis sültkrumplit Jess tányérjából. Gyors, leleményes, ügyes kis madárka volt, én nagyon meglepődtem a magánakcióján, Jessica pedig teljesen kiakadt. Jessica kivételével mindenki viccesnek találta a helyzetet. :P 
Várom a holnapot, vasárnap lesz, semmi nem lesz nyitva, de reggel templomba megyünk, utána pedig Kathryn egyik barátja átjön hozzánk ebédelni és medencézni. Pihis nap lesz, de a kertben fogunk grillezni, ami az egyik legklasszabb dolog a világon. (legalábbis szerintem)

Puszi Nektek!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://alittlepartofnoemislife.blog.hu/api/trackback/id/tr285874728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása